20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Зустріч Пресвятої Діви Марії з Праведною Єлисаветою: у Кропивницькому збирають кошти на встановлення пам’ятного знаку

СУСПІЛЬСТВО

Зустріч Пресвятої Діви Марії з Праведною Єлисаветою: у Кропивницькому збирають кошти на встановлення пам’ятного знаку

Пам’ятний знак «Зустріч Пресвятої Діви Марії з Праведною Єлисаветою» має з’явитися незабаром у обласному центрі.

11 23

Про це раніше повідомив Почесний громадянин міста, Голова громадської організації «Громадсько-просвітницьке товариство «Православна просвіта» Євген Бахмач.

Дві чотирьохметрові фігури, виготовлені з бронзи методом литва, мають прикрасити собою сквер біля торгового центру «Копілка». 

Автор скульптурної композиції львівський скульптор Володимир Цисарик, головний архітектор проекту - заслужений архітектор України Віталій Кривенко.

Усього на виготовлення пам'ятного знака та благоустрій території необхідно кілька мільйонів гривень. Поки зібрано тільки два.

Для тих, хто бажає долучитися до богоугодної справи, «Православна просвіта» відкрила спеціальний рахунок для збору коштів: Громадська організація «Православна просвіта». ЄДРПОУ/ДРФО 23900278 АТ КБ «Приватбанк» (ЄДРПОУ банку 14360570, код банку 323583, рахунок № 26002052916578 (поточний рахунок).

На сьогодні, вже відгукнувся на пропозицію «Православної просвіти» колектив ПрАТ «Гідросила ГРУП». 

Також, за словами Євгена Бахмача, готовність допомогти в реалізації проекту висловив міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Він буде брати участь у проекті, як житель міста, Почесним громадянином котрого він є.

https://elisavet.news