18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині безробітним презентували військову службу за контрактом

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині безробітним презентували військову службу за контрактом

Фахівці Добровеличківської районної філії КОЦЗ спільно з районним військовим комісаріатом провели семінар із орієнтації на службу в Збройних Силах України.

Заступник військового комісара – начальник відділення комплектування Добровеличківського районного військового комісаріату Сергій Гнєдич ознайомив присутніх із переліком професій, які необхідні сучасній армії, умовами прийому та проходження громадянами України військової служби, їх правами та обов'язками.

«В сучасних умовах ринку праці військова служба за контрактом – один зі шляхів до зайнятості безробітного населення», – наголосив С. Гнєдич.

Він зауважив, що на сьогоднішній день створена й постійно вдосконалюється гнучка система соціального захисту військовослужбовців за контрактом, яка має певні переваги. Це, насамперед, гарантія стабільного грошового забезпечення, вільний вибір місця та умов служби по всій території України, можливість кар’єрного росту, інші соціальні гарантії, передбачені чинним законодавством.

 Окремо С. Гнєдич зупинився на змінах, що відбулися з початку 2019 року в оплаті праці (грошовому забезпеченні) військовослужбовців.

Ольга Гинькут,

провідний фахівець районної філії КОЦЗ