29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Безробітним Кіровоградщини у пошуку роботи допомагатимуть особисті кар’єрні радники

СУСПІЛЬСТВО

Безробітним Кіровоградщини у пошуку роботи допомагатимуть особисті кар’єрні радники

Сьогодні, 8 лютого, Кіровоградський фахівці обласного центру зайнятості прозвітували про результати своєї роботи.

08 18

Зокрема, про підсумки діяльності центрів зайнятості Кіровоградщини у 2018 році та цьогорічні нововведення розповів заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

За його словами, однією із новацій 2019-го стане впровадження в роботу служби зайнятості інституту кар’єрних радників.

«Сьогодні держава розуміє, що певна частина громадян потребує роботи, але не вживає активних дій щодо її пошуку. Ми допомагатимемо безробітним у цьому», – повідомив посадовець.

Кар’єрний радник – особа, яка співпрацюватиме із шукачем роботи. Це спеціаліст, який надаватиме послуги з пошуку роботи та буде активно задіяний  у процесах професійної орієнтації безробітних.

Аби визначитися із профорієнтаційним направленням, на сайті служби зайнятості будь-яка особа, яка зареєструвалася відповідним чином, має можливість пройти тест, що допоможе з’ясувати, яка робота є підходящою для неї. Це може бути як школяр, який тільки визначається  із майбутнім місцем роботи, так і людина, котра хоче змінити професію.

Кар’єрний радник активно працюватиме з безробітним. Для цього складатиметься індивідуальний план, визначатиметься категорія громадян у залежності від ступеню мотивації до праці. Спеціаліст допоможе отримати максимальний пакет послуг, який сприятиме швидшому працевлаштуванню. 

«Служба зайнятості переходить від своєї безпосередньої головної функції – працевлаштування  до сприяння побудові кар’єри шукача роботи та подальшої його підтримки. Ми навчимо людину писати резюме та допоможемо його розіслати. Ті, хто отримає роботу, будуть і надалі інформувати нас про те, чи підійшла їм запропонована посада, чи виникли проблеми, котрі негативно чи позитивно сприяли працевлаштуванню», – зазначив Богдан Стоян.

08 17

Також під час засідання про діяльність Кіровоградського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення поінформував Сергій Бедзай, який повідомив, що комітет створений для координації взаємодії роботодавців, профспілок та органів державного управління при вирішенні питань зайнятості мешканців області та озвучив плани комітету на поточний рік.