20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Дискусійне засідання громадської ради Кропивницького: ротація керівного складу та приєднання селища Нового до обласного центру

СУСПІЛЬСТВО

Дискусійне засідання громадської ради Кропивницького: ротація керівного складу та приєднання селища Нового до обласного центру

У Кропивницькому пройшло чергове засідання Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради міста. 

11 10

Першим питанням порядку денного став  звіт голови Громадської ради Леоніда Лузана за результатами діяльності у 2018 році.Члени Громадської ради здійснили ротацію керівного складу ради – обрали на посаду першого заступника голови Миколу Гречуху.

Емоційні дискусії викликало обговорення питання приєднання громади селища Нового до міста Кропивницького.

11 9«Питання об'єднання селища Нового і обласного центру розглядалося ще на початку нашої каденції. Проте у 2018 році змінилося законодавство України, тому об'єднання з містом Кропивницьким  не може бути, можна говорити лише про приєднання. Ці два населених пункти дуже різні за фінансовими показникам та бюджетними характеристиками. Місто Кропивницький фінансово самодостатнє, а от селище  не спроможне самостійно утримувати власну соціально-культурну інфраструктуру.  Тому оптимістичним  сценарієм вирішення проблемних питань селища Нового є приєднання до обласного центру. Приєднання селища - це якраз той бюджетний варіант, яким необхідно сьогодні скористатися. Але цей  логічний крок повинна зробити виключно громада», - зазначив під час виступу секретар міськради Андрій Табалов.

Він також спрогнозував, що  обговорення питання приєднання селища Нового триватиме ще не один місяць і це є ознакою демократичних процесів, які відбуваються наразі  в суспільстві.

Члени ради більшістю голосів підтримали рішення звернутися до міського голови, секретаря міської ради, депутатського корпусу з пропозицією організувати у Кропивницькому громадські обговорення об’єднавчого процесу.

http://www.kr-rada.gov.ua