20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кіровоградщина: рятувальники перевіряють безпечність приміщень виборчих дільниць (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Кіровоградщина: рятувальники перевіряють безпечність приміщень виборчих дільниць (ФОТО)

6 30 09

На Кіровоградщині тривають контрольні перевірки техногенної та пожежної безпеки будівель та приміщень, які функціонуватимуть у якості виборчих дільниць під час виборів Президента України.

100826

Так, 28 лютого перевірено частину таких об’єктів у Олександрівському, Маловисківському та Компаніївському районах, повідомили в У ДСНС України в області.

Зокрема перевіркам підлягають такі ключові моменти: відповідність вимогам шляхів евакуації, джерел зовнішнього та внутрішнього водопостачання, систем автоматичного протипожежного захисту, загальний стан електрогосподарства об’єкта, наявність робочих вогнегасників та інших первинних засобів пожежогасіння (пожежний інвентар). Крім того, із працівниками об’єктів була проведена роз’яснювальна робота щодо дій на випадок виникнення надзвичайних подій під час процесу волевиявлення громадян та залишено на видному місці тематичні пам’ятки для інформування виборців і персоналу об’єктів щодо правил пожежної безпеки на виборчих дільницях.

Результати перевірок фіксуються у відповідному документі із зазначенням заходів, спрямованих на усунення виявлених недоліків та забезпечення належного протипожежного стану на виборчих дільницях у період підготовки та проведення виборів.

Разом з тим власну готовність до ліквідації надзвичайної ситуації на виборчих дільницях перевірили рятувальники місцевих пожежно-рятувальних підрозділів під час практичного відпрацювання карток пожежогасіння.

110007