29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кропивницький: місто готується феєрично зустріти свій 265-й день народження

СУСПІЛЬСТВО

Кропивницький: місто готується феєрично зустріти свій 265-й день народження

Вчора, 20 березня, у міській раді Кропивницького впройшло перше засідання членів організаційного комітету з підготовки до проведення Дня міста під головуванням керуючого справами міської ради Альвіни Бондаренко.

21 1

Цьогоріч Кропивницький святкує 265-ту річницю від дня свого заснування. Дата поважна, тож у міській раді вирішили завчасно розпочинати організаційну підготовку, аби святкові заходи пройшли на найвищому рівні.

«У 2019 році будуть враховані всі найкращі моменти попередніх днів народження обласного центру, але кропивничанам та гостям міста запропонують у святковій програмі і нові родзинки», – повідомила Альвіни Бондаренко,.

Зокрема, у членів оргкомітету є бажання дати вулиці Дворцовій нове дихання – замість поділу на вже звичні професійні квартали, вона по усій своїй довжині стане фестивальною. Майданчик на Театральній площі, який вже зарекомендував себе як вдале місце для виступів творчих колективів продовжить роботу.

Обговорюють в міській раді і варіанти задіяння у програмі свята територію навпроти Фортечних Валів, планується розширення кількості локацій на Козачому острові. Фестиваль «Смачна кісточка» також оновиться: цьогоріч окрім любителів собак на фест запросять ще й власників котів.

«Кропивницький данс-парад» завершить свою ходу на площі Героїв Майдану великою танцювальною феєрією. Новації торкнуться і щорічної виставки «Зроблено у рідному місті»: підприємці з року в рік демонструють на ній останні досягнення та наробки. Організаційний комітет запропонує всім її учасникам долучитися до благодійності.

І, нарешті, жоден День народження не можна уявити без смачного торта чи пирога. Традиція пригощати містян у Кропивницькому склалася вже давно. Цього року її не проігнорують, смаколик буде, проте вже зараз члени організаційного комітету розмірковують, як пригощати містян, аби це виглядало естетично.

http://www.kr-rada.gov.ua