19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині у фундамент української помісної православної церкви заклали капсулу

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині у фундамент української помісної православної церкви заклали капсулу

Сьогодні, 13 квітня, у Кропивницькому, по вулиці Євгена Маланюка, 11 а, пройшов Чин заснування церкви святих апостолів Петра і Павла, під час якого заклали капсулу у фундамент майбутнього будівництва.

13 2

 Стати свідками події прийшли представники духовенства, волонтери, військові, прихожани храму  та жителі міста.

13 1

Очолив відправу Керуючий Кропивницькою Єпархією Православної Церкви України єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

«Я всіх щиро вітаю з сьогоднішнім днем. Хоч він такий трішки незатишний, холодний, але нас гріє сама думка про те, що нарешті таке велике дійство розпочалося тут, на теренах цієї громади, яка довгий-довгий час  мала таку мрію побудувати храм. Це люди, котрі збираються в приміщенні поряд і моляться. І роблять це вже довгий час з єдиною метою, що в Україні має бути українська помісна православна церква. І вони не тільки це в думках своїх мають чи на словах, а ще і втілюють це своїм життям, своєю молитвою, і тепер вже матеріалізують це будівництвом храму. Храму помісної православної церкви України», - звернувся владика Марк у своїй промові до присутніх.

13 3

Єпископ подякував усім, хто причетний до початку зведення храму, нагородивши грамотами та подяками тих, хто на даному етапі будівництва доклав найбільше зусиль.

«Сьогодні ми просимо благословення у Бога для цього дійства, для будівництва храму, і просимо вас долучитися своїми молитвами, своїми добрими намірами… Тут багато присутніх людей, які долучилися своєю працею і фінансами. Тому ми всім висловлюємо свою щиру подяку. Бо і той, хто, працює, і той, хто, молиться за цю справу, і той, хто добрим словом супроводжує цю справу – всі однаково гідні пошани і подяки. І я вірю, що Бог щедро віддячить зі своїх небесних скарбниць кожного», - підсумував Керуючий Кропивницькою Єпархією Православної Церкви України.

13 4

Нагадаємо, минулого року розпочали зведення фундаменту церкви святих апостолів Петра і Павла. Цієї весни будівництво храму продовжать.

13 5