24квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Громадська організація Кропивницького досягла своєї мети: у місті з’явився перший ігровий майданчик для особливих дітей (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Громадська організація Кропивницького досягла своєї мети: у місті з’явився перший ігровий майданчик для особливих дітей (ФОТО)

Вчора, 18 квітня, у Ковалівському парку Кропивницького відкрили перший інклюзивний майданчик для дітей із особливими потребами.

19 1

Про це у соцмережі повідомила голова ГО «Серце матері» Людмила Шукрута.

Його облаштували таким чином, аби малеча на візках могла комфортно пересуватися і кататись з іншими дітьми.

Ця подія стала результатом спільних зусиль ініціативної групи матерів ГО «Серце матері» та за підтримки народного депутата України Олександра Горбунова.

19 3

«У наших дітей сьогодні в Кропивницькому дійсно свято! На нього з нетерпінням чекали і діти, і батьки. Особливість майданчику полягає в тому, що він є чудовим місцем для ігор всіх дітей, при цьому він  доступний для дітей з інвалідністю, особливо які пересуваються на візочках, адже вони також можуть погойдатися чи спуститися з гірки. Пісочницю зробили на підставці й діти у візочках можуть теж погратися в ній. Я вважаю, що інклюзія повинна починатися з дитячого майданчика, де діти бачать, що всі вони різні, але рівні. Адже наше доросле суспільство не дуже приймає наших особливих дітей серед звичайних на звичайних майданчиках. Я за те, щоб у нашому місті таких майданчиків було більше і щоб наші дітки мали ще більше прав тому що вони мають право бути щасливими», – зазначила голова громадської організації.

19 2