20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Відвідування культових споруд Кіровоградщини може виявитися небезпечним

СУСПІЛЬСТВО

Відвідування культових споруд Кіровоградщини може виявитися небезпечним

02 7На Кіровоградщині здійснено перевірку стану протипожежного захисту культових споруд, які розташовані в області. 

Про результати рейду повідомив т.в.о. заступника начальника управління ДСНС України у Кіровоградській області Роман Шаповалов.

«Протипожежний захист окремих будівель (приміщень) культових споруд потребує поліпшення, оскільки пункти приписів органів державного нагляду в сфері пожежної безпеки тривалий час не виконуються. Зокрема, не захищено пристроями блискавкозахисту 42 культові споруди, не проведено заміри опору ізоляції електромережі 165 об’єктів, на 171 об’єкті дерев'яні конструкції покрівлі будівель не оброблені вогнезахисними речовинами. Окрім цього, не забезпечено первинними засобами пожежогасіння у повному обсязі 88 культових споруд, а у 109 – не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників. Системами пожежної сигналізації не обладнано приміщення 54 будівель», – поінформував посадовець.

Дані порушення, за словами Романа Шаповалова, можуть призвести до виникнення пожежі, несвоєчасного її виявлення та швидкого поширення вогню, що ускладнить дії пожежно-рятувальних підрозділів та не дозволить ліквідувати загорання на початковій стадії. 

За недотримання правил пожежної безпеки  до адміністративної відповідальності притягнуто 153 посадові особи.

http://www.kr-admin.gov.ua