19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Чому деякі проекти-переможці «Громадського бюджету» Кропивницького не можуть бути реалізовані

СУСПІЛЬСТВО

Чому деякі проекти-переможці «Громадського бюджету» Кропивницького не можуть бути реалізовані

06 13У міській раді Кропивницького пройшло кілька нарад, під час яких вирішувалося майбутнє реалізації проектів «Громадського бюджету».

Про це під час щопонеділкової апаратної наради повідомив секретар міської ради Андрій Табалов.

«У нас виникли складнощі з реалізацією деяких проектів-переможців. Причиною цьому стало те, що ініціатори не завжди мають змогу правильно  порахувати, скільки коштуватиме втілення проекту», – зазначив очільник депутатського корпусу.

Так, на селищі Новому у рамках великого проекту мали побудувати амфітеатр, на який виділили один мільйон гривень. Але цих грошей замало задля його реалізації. Те ж  повторилося і з малим проектом, який передбачав заміну глядацьких трибун на бейсбольному стадіоні. Він мав коштувати 150 тисяч гривень, а по факту  вийшло майже 4 мільйони. Також з’явилися проблеми із землею, адже селище Нове не є комунальною власністю.

«Ми зробили певні висновки, а саме, що такі серйозні проекти не варто виносити на "Громадський бюджет".  Адже це – дещо інше. Ініціатива має бути обмежена фінансово, аби ці проекти були короткотривалі і чіткі та за один рік максимально реалізовувалися. Ми намагаємося, аби громадська ініціатива була позитивною і не мала жодних неприємних наслідків», – наголосив Андрій Табалов.