18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині депутатку сільради визнали винною у порушенні антикорупційного законодавства

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині депутатку сільради визнали винною у порушенні антикорупційного законодавства

Нa Кіpовогpaдщині депутaтку сільської paди визнали винною у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

05 19 153

За втручання Кіровоградської місцевої прокуратури скасували рішення Овсяниківської сільської ради про надання у власність земельної ділянки, прийняте з порушенням вимог антикорупційного законодавства.

Так, місцева прокуратура, відповідно до вимог ст.ст. 1, 65, 67 Закону України «Про запобігання корупції», внесла подання до зазначеної сільської ради з вимогою скасувати рішення про затвердження проекту землеустрою та передачі земельної ділянки у власність.

Під час розгляду сесією цих питань депутат сільської ради не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів – передачі земельної ділянки у власність її близькому родичу, а також прийняла участь у голосуванні за проект відповідного рішення.

На даний час, за поданням місцевої прокуратури рішення сільської ради, прийняте з порушенням вимог антикорупційного законодавства, скасували.

У свою чергу, постановою Кіровоградського районного суду депутата сільської ради визнали винною у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та притягнули до адміністративної відповідальності.

http://kir.gp.gov.ua

Фото: https://sprotyv.info