24квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО За минулий рік на Кіровоградщині вилучили понад 113 кілограмів наркотиків та психотропів

СУСПІЛЬСТВО

За минулий рік на Кіровоградщині вилучили понад 113 кілограмів наркотиків та психотропів

У Кіровоградській облдержадміністрації пройшло чергове засідання координаційної ради з питань профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

05 19 201

Під час нього директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сергій Пастернак проаналізував виконання обласної цільової Програми протидії поширенню наркоманії і злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, протягом 2018 року.

Він зазначив, що контроль за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів здійснювався шляхом перевірок суб’єктів господарювання і лікувально-профілактичних закладів та перекриттям каналів збуту сильнодіючих лікарських засобів.

Так, за минулий рік в рамках проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів «МАК» вилучено понад 83 тисяч нарковмісних рослин, понад 113 кг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, виявлено 11 кримінальних правопорушень, пов'язаних з розповсюдженням наркотичних засобів через Інтернет, попереджено 74 спроби передати наркотичні засоби у установи Державної пенітенціарної служби України.

На територіях навчальних закладів та поруч з ними викрито 26 кримінальних правопорушень, за якими 13 особам повідомлено про підозру, ліквідовано 11 місць для виготовлення та вживання наркотиків.

Проаналізовано також результати роботи у сфері профілактики наркоманії та протидії злочинності у Благовіщенському, Маловисківському районах та у місті Знам’янка.

http://www.kr-admin.gov.ua/start.php?q=News1/Ua/2019/24051904.html

Фото: https://newsone.ua