20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Креатив, позитив, натхнення: кропивницькі рятувальники провели спецакцію (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Креатив, позитив, натхнення: кропивницькі рятувальники провели спецакцію (ФОТО)

DSC 2829

 Учора, 26 червня, з нагоди Дня Конституції України на центральній вулиці Кропивницького – Дворцовій проходила вулична акція «Креатив. Позитив. Натхнення» .

DSC 2917

Її організували обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка за участі управління ДСНС України у Кіровоградській області. Програму спланували так, щоб привернути увагу молоді не лише до читання, творчого розвитку, а й навчити приділяти увагу власному здоров’ю та безпеці життя.

DSC 2835

Ще однієї важливою метою для фахівці Служби порятунку стала  популяризації професії рятувальника серед населення. 

DSC 2844

Фахівці рятувальної справи розмістили тут макети вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, які періодично виявляють та знешкоджують на території Кіровоградщини та наголосили, що, крім дзвінка до Служби порятунку, жодних самостійних дій з артснарядом чи міною чинити не варто. Побачили відвідувачі і експонати пожежно-технічної виставки-музею, серед яких хатні речі, понівечені вогнем, та зразки сучасних вибухових пристроїв, які зловмисники цинічно можуть замаскувати під дитячі іграшки. Тож відвідувачі дізналися, як поводитися у випадку виявлення таких знахідок, аби не завдати шкоди собі та оточуючим.

DSC 2861

Рухливі конкурси від Служби порятунку зацікавили, в першу чергу, дітей різного віку: вони змагались у вправності, кмітливості, швидкості, одягаючи наввипередки бойовки, протигази та намагаючись виконати інші завдання рятувальників. Юним учасникам змагання сподобалися, а на додачу вони отримали листівки, що яскраво інформують про заходи безпеки у сучасному світі.

DSC 2882

Завдяки цій акції ще більше дітей та підлітків дізналися наскільки важливо цінувати власне життя, та пригадали екстрені номери, за якими можна і необхідно звертатися у разі небезпеки. Саме така мета була основною для рятувальників, тому приймати участь та організовувати подібні просвітницькі заходи вони будуть і в подальшому.

DSC 2923