16квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Відтік кадрів та підготовка до чергової акції протесту: лікарні Кропивницького втрачають спеціалістів

СУСПІЛЬСТВО

Відтік кадрів та підготовка до чергової акції протесту: лікарні Кропивницького втрачають спеціалістів

27 25Медичні працівники другої та третьої ланки Кропивницького не хочуть працювати за зарплату, яку сьогодні пропонує їм держава.

Нині  у медичних закладах обласного центру заробітна плата виплачується не в повному розмірі – фактично це 80 відсотків, а якщо брати за червень то працівники отримали аванс у розмірі 60 відсотків.

Про це UA:Кропивницький повідомив головний лікар міської лікарні швидкої медичної допомоги Руслан Іванов.

«Через те,  що заробітна плата лікаря, медсестри та санітарки майже зрівнялася, йде величезний відтік кадрів», – зазначає медик.

В управлінні охорони здоров’я міської ради Кропивницького цю ситуацію пояснюють недостатньою субвенцією із державного бюджету.

«Із цього року первинна ланка відмежувалася, вони фінансуються за рахунок Національної служби здоров’я України, та і у порівнянні з минулим роком, сума фінансування зменшилася», - розповіла заступниця начальника управління Лариса Кудрик.

Починаючи з квітня  у Кропивницькому заробітну плату медикам виплачують частками.

Профспілка Кіровоградщини нарікає, що їхні звернення щодо врегулювання цього питання ні Кабмін, ні Верховна Рада не чують.

«Якщо так триватиме і зарплата медиків другого та третього рівня залишатиметься мінімальною, не буде кому надавати медичну допомогу. У нас будуть лікарні, буде медичне обладнання, але висококваліфікованих медичних працівників не буде», – прокоментувала голова обласної профспілки працівників охорони здоров’я Лариса Козлова. 

Якщо керівництво держави не почує профспілку та управління охорони здоров’я Кропивницького і не надасть додаткову субвенцію на виплату зарплат, медики за місяць влаштують у Києві акцію протесту.