20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Що може стати на заваді процедурі створення нового мікрорайону Кропивницького

СУСПІЛЬСТВО

Що може стати на заваді процедурі створення нового мікрорайону Кропивницького

16 1Селище Нове незабаром стане мікрорайоном Кропивницького.

Про це повідомили секретар міськради Кропивницького Андрій Табалов та начальниця міського юридичного управління Марина Смаглюк під час прес-конференції  сьогодні, 16 липня.

Як уже повідомляли в ЗПУ, громада селища Нового взяла участь у громадських слуханнях щодо нового статусу свого населеного пункту та більшістю голосів виявила бажання приєднатися до обласного центру.

«Влада Кропивницького ніколи не відокремлювала селище Нове від обласного центру. Через це об’єднання для нас було давно вирішеним питанням. Але з’явилася інша альтернатива. Мешканцям селища запропонували приєднатися до села Грузького. Тому міська рада і вирішила провести громадські слухання, аби дізнатися думку людей», – зазначив Андрій Табалов.

Він також поінформував, що під час зібрання був зачитаний меморандум, який новенці підтримали майже без зауважень.

Наразі міський голова Кропивницького Андрій Райкович, депутатський корпус та структурні підрозділи міської ради вже розпочали відпрацьовувати механізм процесу приєднання. 

Та не все так гладко, як хотілося б. Незважаючи на підтримане більшістю рішення, селищем продовжують поширюватися чутки щодо недоцільності приєднання до Кропивницького. Начебто, міська влада закриватиме освітні та медичні установи і, навіть, збирається звести на цій території сміттєпереробний завод.

Андрій Табалов спростував усі ці заяви, і наголосив, що міська влада вже тривалий час фінансує державні заклади селища, його мешканців обслуговує комунальний транспорт обласного центру. І все це лише початок, у перспективі – вирішення проблем із водопостачанням, збільшення житлового фонду та поліпшення соціальних і побутових умов селищної громади.

За словами Марини Смаглюк, процес об’єднання проходитиме у кілька етапів. Якщо це питання не відкладатимуть у довгий ящик, усе займе кілька місяців. В іншому випадку –  справа триватиме до року.

«До кінця року селище виконуватиме свій бюджет самостійно. Повноваження депутатів Нового припиняться із моменту об’єднання. Селищний голова отримає новий статус старости і надалі здійснюватиме лобіювання інтересів своєї громади у міській раді», – зазначила юристка.

Читайте також: Андрій Табалов: Кропивницький і селище Нове можуть об’єднатися адміністративно вже цьогоріч ..

Громада Нового підтвердила своє бажання приєднати селище до Кропивницького

Кропивницький: активісти ініціюють проведення ревізії новенських земель