24квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Понад три тисячі резюме протягом року – результат роботи рекрутерів Кропивницького

СУСПІЛЬСТВО

Понад три тисячі резюме протягом року – результат роботи рекрутерів Кропивницького

resume big 167

Влітку мнулого року в Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості, як загалом у і всій системі державної служби зайнятості, запрацювали рекрутери, першочерговим завданням яких є підбір кваліфікованого персоналу під потреби роботодавця.

За рік роботи відділу розглянули понад 3000 резюме, провели 2612 співбесід, за результатами яких 544 мешканці Кропивницького та району погодились на співбесіду з роботодавцем. Зокрема, лише у 2019 році розглянуто понад 1000 резюме, проведено 853 співбесіди, за результатами яких 200 осіб погодились на подальшу співбесіду з роботодавцем, повідомили в КОЦЗ.

Основні переваги рекрутингу:

  • роботодавцю не обов’язково мати в штаті менеджера з персоналу при умові співпраці з центром зайнятості;
  •  роботодавець не витрачає час на підбір кандидатів, оскільки попередня співбесіда за вимогами роботодавця проводиться рекрутерами;
  • не потрібно витрачати кошти, адже подібна послуга надається в центрах зайнятості безкоштовно;
  • роботодавцю не обов’язково розміщувати свої вакансії на платних ресурсах, адже він може скористатися ресурсами служби зайнятості.

Нині робота в Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості триває. Залучають до співпраці нові підприємства, яким пропонуються послуги, що можуть стати корисними та доцільними.

Отримати послугу з рекрутингу можуть роботодавці, безробітні особи та особи, які бажають знайти роботу. Щоб стати клієнтом спеціаліста з рекрутингу, шукачам роботи та роботодавцям необхідно:

  • зателефонувати за номерами телефонів (0522) 24-07-91, 0953706395, 0500111207 до відділу рекрутингу Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості; 
  • особисто звернутися за адресою: м. Кропивницький, вул. Євгена Маланюка, 15, 2-й поверх (з 8.00 год. до 17.00 год.);
  • завітати до групи «Рекрутинг Кропивницький» у соціальній мережі Фейсбук, у якій Ви маєте можливість отримати корисні поради та інформацію про вакансії.
  • Довідково: Рекрутер – фахівець служби зайнятості, який здійснює підбір працівників аналізуючи професійно-кваліфікаційний склад безробітних, використовує інтернет-сайти пошуку роботи. Щодня фахівець з рекрутингу переглядає сотні резюме, що розміщуються на популярних ресурсах пошуку роботи. У процесі відбору підшуковуються кандидати, які могли б підійти на зазначену посаду. Після того, як резюме відібрані та вивчені починається «обдзвін» для першого «експрес-інтерв’ю». Наступний етап – співбесіда. За допомогою простих запитань рекрутер намагається скласти психологічний і професійний портрет кандидата, з’ясувати, наскільки він відповідає заявленим вимогам. Після цього, рекрутер організовує для відібраних кандидатів проходження співбесіди безпосередньо з роботодавцем.