29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Тридцять вісім сімей Кіровоградщини отримали грошову  компенсацію вартості послуги «муніципальна няня»

СУСПІЛЬСТВО

Тридцять вісім сімей Кіровоградщини отримали грошову  компенсацію вартості послуги «муніципальна няня»

З початку року послугою «муніципальна няня» на Кіровоградщині скористалися 38 сімей.

09.19.6

Про це повідомив на апаратній нараді в Кіровоградській облдержадміністрації директор департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров, йдеться на сайті ОДА.

Інформуючи про стан виплати жителям області різних видів державних соціальних допомог, він розповів, що цього року запроваджені нові види державної підтримки сімей з дітьми.

Зокрема родини, в яких є діти віком до трьох років, мають можливість отримати компенсацію вартості послуги з догляду за дитиною під назвою «муніципальна няня». Компенсація виплачується з січня 2019 року. В Кіровоградській області її отримують 38 сімей. Розмір допомоги на місяць – 1626 гривень, загальна сума вже виплаченої сім’ям компенсації становить 214 тисяч гривень.

Крім того, в рамках проєкту «Забезпечення соціального захисту та відповідального батьківства в Україні», запроваджена державна соціальна підтримка багатодітних сімей. Із квітня на третю та кожну наступну дитину віком до 6 років щомісяця виплачується допомога в розмірі 1700 гривень.

На сьогодні таку допомогу отримують понад 4,3 тисячі сімей області. Для її виплати з державного бюджету спрямували майже 49 мільйонів гривень.

Зображенння: https://kurs.if.ua