26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому представники громади погрожують вийти на акцію протесту (ОНОВЛЕНО)

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому представники громади погрожують вийти на акцію протесту (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 8 жовтня, на сесійному засіданні прозвучало звернення від громадськості щодо унеможливлення введення 60-відсоткової оплати батьками харчування учнів 1-4-их класів.

08 5

Під час свого виступу Сергій Куба зазначив, що такі дії місцевої влади спонукають людей через неплатоспроможність шукати інші міста «де краще».

«Лише за минулий рік кількість людей в Кіровоградській області зменшилася на 10 тисяч чоловік. Це майже розмір Устинівського району. Нещодавно в ОДА пройшла селекторна нарада, де було оголошено, що Кіровоградська область не використала субвенції. Невже ці гроші не можна було освоїти на те ж харчування чи безкоштовний проїзд у транспорті? За такого рішення, ми змушені будемо зібратися на мітинг і нехай депутати вийдуть до нас, а не ховаються по кабінетах», – наголосив доповідач.

Трохи згодом, секретар міської ради Андрій Табалов виніс на затвердження пропозицію щодо розгляду цього питання, яке присутні підтримали.

Доповідатиме керівниця управління освіти Лариса Костенко.

А тим часом...

Коментуючи ситуацію, ГО "Батьківська рада Кропивницького"  поінформувала ЗПУ, що вважає несправедливим, коли батьки вихованців садочків сплачують за харчування своїх дітей 70% вартості, а учні 1-4-х класів отримують сніданки безкоштовно, за рахунок бюджету. Якість сніданків є низькою, діти не задовільняють своїх потреб на отримання збалансованого харчування, такі витрати бюджету є недоцільними.

З введенням часткової оплати вартості сніданків батьки матимуть право контролювати їх якість або відмовитись взагалі від них. Це сприятиме посиленню уваги до закупівель продуктів управлінням та зменшить витрати бюджету на те, що не приносить користі дітям.