24квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У місті на Кіровоградщині придбають житло для семи дітей-сиріт

СУСПІЛЬСТВО

У місті на Кіровоградщині придбають житло для семи дітей-сиріт

Олександрія отримала 2,2 мільйона гривень для забезпечення житлом 7 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

19 10 105

Про це поінформувала на засіданні виконавчого комітету Олександрійської міської ради начальниця управління праці та соціального захисту населення Олена Назаренко.

Напередодні відбулося засідання комісії, де визначили дітей у порядку їх перебування на квартирному обліку. Претендентів запросили на комісію, де їм дали роз’яснення щодо умов одержання компенсації на купівлю житла.

Цим громадянам дається один рік на пошук помшкання на території Кіровоградської області, а кошти їм будуть перераховані після надання договору купівлі-продажу та за умови, що це житло протягом 10 років буде перебувати у їхній власності без права дарування і продажу.

Міський голова Олександрії Степан Цапюк зазначив, що в області є території, які не освоїли відповідні державні субвенції, тому управління соцзахисту отримало доручення направити листи щодо спрямування невикористаних коштів Олександрії для забезпечення житлом більшої кількості дітей-сиріт.

http://olexrada.gov.ua

Фото: https://www.auc.org.ua

Читайте також:

Скільком дітям-сиротам з Кіровоградщини цього року придбають житло за рахунок держбюджету

Сучасне батьківство: у Кропивницькому спростовують міфи про непросте усиновлення

Діти, народжені серцем: у Кропивницькому презентували унікальний проект

Діти-сироти з інвалідністю Кіровоградщини нарешті зможуть отримати соціальне житло