20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Нескінченні слова вдячності: у Кропивницькому поіменно згадали своїх захисників

СУСПІЛЬСТВО

Нескінченні слова вдячності: у Кропивницькому поіменно згадали своїх захисників

Вчора, 14 жовтня, урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України у Кропивницькому розпочалися на Алеї Слави Меморіального комплексу «Фортечні вали».

15 3

Тут зібралися керівники міста та області, військовослужбовці, ветерани АТО та ООС, родини загиблих Героїв, волонтери та громадськість міста аби вшанувати славних захисників своєї країни, мужніх борців за свободу і незалежність рідної землі.

15 7

15 2

Кропивничани поклали квіти до Вічного вогню, монументу Матері – Вітчизні та фотографій сучасних українських воїнів – Героїв.

15 8

Трохи згодом на площі Героїв Майдану міський голова Андрій Райкович відзначив почесними грамотами, подяками міської ради та її виконавчого комітету і цінними подарунками - іменними годинниками, кращих з кращих військовослужбовців обласного центру.

«Громада Кропивницького висловлює велику шану і повагу всім захисникам рідної землі. Всім, хто обрав священну професію боронити рідний дім, свою Батьківщину. Народ, який народив цілі покоління хоробрих захисників, ніколи не буде переможеним», – відзначив у своєму вітальному слові очільник міста.

15 5

15 6

Пообідді центр відзначення Дня захисника України, Дня українського козацтва та Дня української повстанської армії у Кропивницькому перемістився до Козачого острова. В одній із найулюбленіших зелених зон відпочинку кропивничан розпочалася святкова програма «Славних козаків нащадки!».

Її відкрили висадженням молоденьких саджанців дубів на Алеї пам’яті, де кожне деревце символізуватиме одного із загиблих воїнів – легендарних «кіборгів» 3-го окремого полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго.

15 4

http://www.kr-rada.gov.ua