25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Коли і навіщо у Кропивницькому ліквідують частину цвинтарів, які не функціонують понад півстоліття

СУСПІЛЬСТВО

Коли і навіщо у Кропивницькому ліквідують частину цвинтарів, які не функціонують понад півстоліття

19 10 203Учора, 22 жовтня, під час засідання виконкому депутат міської ради Кропивницького Вадим Дрига підняв тему ліквідації занедбаних старих кладовищ.

 

«Звертаюся до вас із питанням щодо облаштування зелених масивів на території закритих кладовищ у межах виборчого округу № 2 – мікрорайони Масляниківка, Никанорівка, Арнаутове. Цвинтарі не функціонують із 50-60-их років минулого століття. На сьогодні ці земельні ділянки знаходяться у дуже занедбаному стані, підвищена криміногенна ситуація. Для тамтешніх мешканців це надзвичайно актуальне питання. Створення там зелених зон – найкращий варіант, який значно поліпшить екологічну ситуацію районів. Зараз найважливіше – ліквідувати кладовища. Без цього ми не зможемо рухатися далі. Прошу, аби надали доручення юридичному управлінню підготувати відповідне рішення і винесли на розгляд виконкому», – зазначив депутат.

Вадим Дрига також додав, що уже пройшли громадські слухання з приводу даного питання і жителі погодили ініціативу.

Відповідну пропозицію підтримав і секретар міської ради Андрій Табалов.

«Вважаю дану ідею досить гарною. Кропивничани вимагають більше зелених зон у місті, а це – гарна можливість реалізувати потреби громади. Стосовно питань пам’яті померлих, то для цього провели громадські слухання. Мешканці підтримують ідею. Дійсно, такі кладовища – у жахливому стані. Відповідний крок зміг би вирішити ситуацію», – зазначив посадовець.

Заступник міського голови Олександр Мосін надав відповідне доручення, і акцентував на тому, що наразі у місті є вісім закритих кладовищ. Можливо, ініціатива депутата підштовхне на подібні кроки й на інших округах.