27квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Як потенційна медична сестра з Кіровоградщини стала старшим матросом (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Як потенційна медична сестра з Кіровоградщини стала старшим матросом (ФОТО)

Свого часу Тетяна з Новоукраїнки після закінчення школи вступила до Олександрійського медичного коледжу за спеціальністю «сестра медична».

256

Проте, закінчити навчальний заклад їй не вдалося: новонароджений син потребував багато уваги та турботи. Аби утримувати сім'ю та виховувати малолітнього сина Тетяні довелося працювати на різних низькокваліфікованих та тимчасових роботах. Це дівчину не влаштовувало. Випадково отримавши агітаційні матеріали про військову службу за контрактом за додатковою інформацією вона звернулася до Новоукраїнського районного військового комісаріату, повідомила заступниця директора-начальниця відділу надання соціальних послуг Новоукраїнської районної філії ОЦЗ Тетяна Кареліна

«Спілкуючись з фахівцем районного комісаріату я відразу побачила для себе позитивні сторони контрактної служби, серед яких: наявність соціального пакету, гідна заробітна плата, соціальні гарантії для військовослужбовців та гарантоване працевлаштування. А ще можливість здобуття вищої освіти у навчальних закладах Міністерства оборони України», – зауважила дівчина.

У березні 2016 року Тетяна підписала контракт на проходження військової служби. Від самого початку проходження військової служби, зрозуміла, що у такий складний для країни час зробила правильний вибір. Тож, по закінченню першого контракту, Тетяна підписала наступний, і, упродовж трьох років, брала участь у захисті територіальної цілісності України.

258У березні нинішнбого року Тетяну демобілізували з зони проведення АТО/ООС. Вона звернулася до Новоукраїнської райфілії облцентру зайнятості.

Думки про військову службу її не полишали, адже стали важливою частиною життя. Тож, Тетяна повернулася до військової служби – підписала черговий контракт.

Сьогодні двадцятичотирирічна Тетяна несе службу у військовій частині А2777 у званні «Старший матрос».