19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Новенська рада не поспішає робити реальні кроки у напрямку приєднання до обласного центру, – Андрій Табалов

СУСПІЛЬСТВО

Новенська рада не поспішає робити реальні кроки у напрямку приєднання до обласного центру, – Андрій Табалов

79010376 161949651862420 7827670629598887936 n

Секретар міськради Кропивницького Андрій Табалов разом із керівниками виконавчих органів міської ради та профільним заступником міського голови Андрієм Паливодою провели нараду щодо ситуації по об’єднанню селища Нового з Кропивницьким.

Про це очільник депутатського корпусу поінформував у себе на сторінці у фейсбуці.

"Для себе ми поставили завдання переглянути наші галузеві програми, враховуючи у бюджеті міста всі потреби селища Нового на 2020 рік. У разі приєднання з міського бюджету і надалі виділятимуться кошти на утримання лікарняних, освітніх та культурних закладів, а жителі селища користуватимуться комфортним комунальним транспортом. Селище долучать до міської програми «Безпечне місто», до програми капітального будівництва, буде створено місцевий центр надання адмінпослуг. Але це тільки у разі приєднання!

Станом на сьогодні ситуація така: обидві ради ухвалили рішення про добровільне приєднання до міста. Днями очікуємо на висновок спеціальної комісії облдержадміністрації про відповідність прийнятих рішень Конституції та законам України. Після цього на найближчих сесіях міської та селищної рад депутати повинні прийняти остаточне рішення про приєднання. Проект такого рішення вже оприлюднений на сайті міської ради, а от селищна свій проект оприлюднювати не поспішає. Час іде, лишився місяць до завершення дії закону про добровільне приєднання. Крім того, вже вкрай необхідно приймати спільний бюджет на наступний рік!.. Поведінка новенських депутатів наштовхує на думку, що селищна рада не спішить робити реальні кроки у напрямку приєднання до обласного центру і робить усе, щоб затягнути цей процес", – йдеться в повідомленні.

Андрій Табалов додав, що міська рада зробила все, аби об’єднання відбулося, включаючи затвердження меморандуму, запропонованого представниками селища. Що собі думає селищна рада – не зрозуміло. 

77042345 161949775195741 6565530808189190144 n

Читайте також: Андрій Райкович: Новенська селищна рада провалила розгляд питання про приєднання до Кропивницького

Чому в Кропивницькому зволікають із прийняттям рішення щодо волевиявлення громади

Демократичним способом: селище Нове добровільно приєднається до Кропивницького

Андрій Табалов: Кропивницький і селище Нове можуть об’єднатися адміністративно вже цьогоріч