20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Мешканці Кропивницького просять убезпечити їхні життя

СУСПІЛЬСТВО

Мешканці Кропивницького просять убезпечити їхні життя

Мешканці Кропивницького збирають підписи щодо облаштування пішохідних переходів в одному із мікрорайонів обласного центру.

05 8 1

Про це йдеться на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«Ковалівка – один з густо заселених районів міста, де проживають десятки тисяч сімей. Щодня кропивничани перетинають одну з найнебезпечніших ділянок доріг району, де були зафіксовані сотні нещасних випадків.

Щодня ми та наші діти ризикують потрапити під колеса автівок банально через відсутності легального та безпечного доступу до зупинок громадського транспорту. Ця проблема на ділянці триває вже більше 35 років.

Мова йде про головну розв'язку Ковалівки – міст через Інгул. Там розташовані зупинки громадського транспорту, котрі перевозять значну частину населення району. Щоб до них дістатися потрібно чимдужче набрати повітря в легені й озираючись навколо перебігти дорогу. Спробуйте зробити це з коляскою, з двома дітьми, або просто спокійно перейти – не вийде.

Дорога не обладнана не тільки пішохідними переходами, а й попереджуючими знаками.

Закликаю всіх мешканців міста приєднатися та проголосувати за петицію, адже міській владі це коштуватиме декілька квадратних метрів металевих листів (для створення дорожніх знаків) та п'яти відер фарби для розмітки пішохідних переходів. Натомість отримаємо збережені життя наших мешканців», – із такою пропозицією звертається до містян автор петиції Сергій Мозговий.