26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому люди з вадами зору долучилися до фестивалю «Нове британське кіно» (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому люди з вадами зору долучилися до фестивалю «Нове британське кіно» (ФОТО)

2020 01 30 14 25 12 027

Учора, 30 січня, в клубі Кіровоградського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих (УТОС), що в Кропивницькому, кіноклуб  «Артхаус», який функціонує при обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського,  організував кінопоказ нової сімейної стрічки «Зоопарк».

2020 01 30 14 24 09 908

Як таке стало можливим?

"У грудні-лютому кіноклуб «Артхаус» в рамках фестивалю «Нове британське кіно», що проводиться за  підтримки Британської Ради в Україні, серед інших фільмів демонструє кінострічку «Зоопарк».   Цього разу вперше кінокомпанією Артхаус Трафік, крім звичної для кіноклубів копії фільму було також підготовлено й копію з тифлокоментарем. Мова йде про додаткову аудіодоріжку, яка пояснює людям з порушенням зору, що відбувається у сценах фільму. Тож наша бібліотека у рамках роботи   спеціалізованого майданчика "ІНТЕРСВІТ" запропонувала УТОСу (очільниця Валентина Раєва) організувати перегляд  нової сімейної стрічки «Зоопарк» з тифлокоментувнням. Сьогодні, 30 січня, в клубі Кіровоградського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих і відбулася його успішна демонстрація для кількох десятків членів товариства",– розповіла кураторка майданчика «ІНТЕРСВІТ» для користувачів з вадами зору й незрячих, що діє при відділі абонементу ОУНБ імені Дмитра Чижевського Марина Стрельнікова.

Відколи бібліотека відкрила спеціалізований майданчик «ІНТЕРСВІТ», вона стала посередником між людьми з вадами зору й великим світом зрячих.

2020 01 30 14 24 09 908

         Федір Шепель,

фото автора