29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині до адміністративної відповідальності притягнули майже 900 посадовців

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині до адміністративної відповідальності притягнули майже 900 посадовців

У Кропивницькому пройшла нарада щодо стану пожежної безпеки на об’єктах освіти, охорони здоров’я, культури і соціального захисту в області під головуванням першого заступника голови Кіровоградської облдержадміністрації Ігоря Кузьміна.

05 2

Про це інформує пресслужба У ДСНС в області.

Протягом січня та початку березня зазначеною обласною групою будуть заслухані всі перелічені керівники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, у тому числі базового рівня, з питань додержання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки на об’єктах освіти, охорони здоров’я, культури і соціального захисту населення.

Наразі по області з 1 тисячі 116 об’єктів перевірено 881 заклад, у тому числі 309 дошкільних, 398 загальноосвітніх, 59 охорони здоров’я із стаціонаром та 33 об’єктів соціального захисту.

Загалом керівникам об’єктів запропоновано усунути майже 10 тисяч виявлених порушень. За встановлені недоліки до адміністративної відповідальності було притягнуто 896 посадових осіб вказаних установ.

У Кіровоградському окружному адміністративному суді тривають провадження по 56 позовних заявах, поданих Управлінням ДСНС, щодо застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації будівель до повного усунення вимог законодавства у сфері пожежної безпеки. 11 із них – подані за результатами перевірок, які тривають.