25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Підприємці Кропивницького об’єдналися у боротьбі з топ-ворогом сьогодення

СУСПІЛЬСТВО

Підприємці Кропивницького об’єдналися у боротьбі з топ-ворогом сьогодення

Сьогодні, 17 березня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів зустріч з керівниками найбільших у Кропивницькому промислових підприємств. У зустрічі взяли участь секретар міської ради Андрій Табалов і головний лікар Центральної міської лікарні Олександр Артюх.

17 21

Із огляду на те, що в Україні вже почала поширюватись інфекція коронавірусу, Андрій Райкович запропонував підприємцям об’єднатися, і створити Благодійний фонд, кошти якого, в разі потреби, можна буде використати для закупівлі таких необхідних апаратів інтенсивної вентиляції легень, сучасних та надійних засобів індивідуального захисту для медичного персоналу тощо.

«Що стосується міського бюджету, то міська рада готова зробити перерозподіл бюджету розвитку і виділити додаткові кошти на медицину. Але, вважаю, створити такий спільний фонд буде все ж доцільно», - підкреслив очільник обласного центру.

Такої ж думки і голова наглядової ради НВП «Радій» Євген Бахмач.

«Створення такого фонду на часі. Також ми повинні перевірити, де в нашому місті найбільші загрози поширенню вірусної інфекції, місця масового скупчення людей, - Ми зацікавлені, щоб заходи безпеки були ефективними і дієвими. Створення фонду ми підтримуємо», – запропонував підприємець.

17 22

Організаційні моменти з відкриття благодійного рахунку та його адміністрування за пропозицією міського голови учасники зустрічі поклали на Костянтина Чередника, генерального директора «Фірма Ласка».

У свою чергу Андрій Табалов звернув увагу учасників наради на необхідність постійного об’єктивного інформування громади про епідеміологічну ситуацію і прийняті карантинні заходи у Кропивницькому.

«Відсутність надійної інформації стає причиною поширення панічних настроїв. Щоб містяни володіли нею повною мірою, необхідно запровадити щоденне інформування спеціально визначеним для цього спікером», – акцентував увагу секретар міської ради.

http://kr-rada.gov.ua