25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому стихійних торгівців попередили, що їхні дії незаконні

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому стихійних торгівців попередили, що їхні дії незаконні

05f98c76d8aaef67

У Кропивницькому продавців стихійної торгівлі біля Центрального ринку просили або покинути територію, або перейти торгувати на ринок. За право торгувати там потрібно заплатити 5 гривень.

У рейді взяли участь прдставники спецінспекції, міського управління торгівлі, Держпродспоживслужби та поліції, інформує Суспільне.

Пенсіонерів перевіряючі не штрафували – попереджали про заборону там торгувати.

"Основна наша мета – це розміщення наших жителів міста, які торгують з асфальту в антисанітарних умовах, на територію ринку", – каже начальниця відділу торгівлі міськради Ганна Скорик.

На ринку немає покупців, заявила продавчиня стихійного ринку Галина Фьодорова.

"Усе життя люди ходили, бруднилося і болячок не було. Від цього ніхто хворий не буде", – вважає жінка.

Інша продавчиня назатись відмовилась.

"Я отримую 1200 пенсії. Мені 78 років, мені треба ліки купити – як мені вижити? Подивіться на мої руки – я що, перепродую щось? В мене все на огороді є. Я ходжу сюди раз на тиждень".

Жінка, що на стихійному ринку купує сир, каже, що купує тільки тут:

"А я ось тут беру тільки, і все. Мені подобається".

На продавчиню, яка відмовилась називати своє ім’я та прізвище, за торгівлю на стихійному ринку, склали адмінпротокол.

Інспекторка спецінспекції міськради Марина Смаглюк каже, що торгівля не на ринку і без дозвільних документів тягне за собою штрафні санкції від 340 до 1700 гривень.

Зробити місце для торгівлі на ринку безкоштовним не можуть, для пенсіонерів мають пільги. Вартість місця для них – не п’ять, а чотири гривні за квадратний метр на день, заявив директор ринку "Центральний" Павло Петрушевський.

"На даний час у нас вільних 15 місць для торгівлі овочами. Треба обов’язково санітарна книжка, зайти в лабораторію здати аналізи, стають на місце, і торгують", – зазначає Петрушевський.

І додає, що продавці з ринку сердяться на продавців-стихійників:

"У зв’язку із карантином і температурним режимом, люди сюди мало заходять, а на вулиці торгують овочами. Люди там пройдуть, куплять, вийшов з автобуса, з машини, купив, а сюди треба йти".

Продавці стихійного ринку після попередження перевірючих продовжили торгувати на звичних місцях.