16квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Експедиція на піч: кропивничан запрошують на допрем’єрний показ телепроєкту (ФОТО)

СУСПІЛЬСТВО

Експедиція на піч: кропивничан запрошують на допрем’єрний показ телепроєкту (ФОТО)

20c6f9960a24c7e2b0443d3c322fc055

10 вересня Суспільне Кропивницький, етнографічний проєкт «Баба Єлька» і Горобці продакшн запрошують охочих на презентацію телепроєкту «Баба Єлька. Експедиція на піч». 

e2f01e28 5133 4a72 b24b 15add5d9efd5

Передпоказ відбудеться у червоному залі кінотеатру «Портал» о 10:00 за адресою вул. Соборна, 1-а.

Документальний цикл «Баба Єлька. Експедиція на піч» створено у межах відкритого конкурсу «Створюй з Суспільним». Телепрем’єра проєкту відбудеться восени в ефірі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ і всіхрегіональних Суспільних телеканалів.

Натхненниці й головні герої проєкту  учасниці «Баби Єльки»: Світлана Буланова, Інна ТільноваСвітлана Листюк.

«12 серій телепроєкту відкриють завісу того, як твориться магія “Баби Єльки” в експедиціях, як триває робота над віднайденими скарбами традиційної народної культури в місті, для чого все це учасницям проєкту, які у свій вільний час і власним коштом відвідують чужих бабусь у віддалених селах області, а потім розповідають про них всьому світу“Баба Єлька. Експедиція на піч” — це, по суті, документальні фільми, що вийшли максимально чесними і відвертими. Адже і учасниці експедицій і їхні сиві респонденти в якусь мить забували про те, що їх знімає камера і поводились природно. Це так, ніби ви самі поїхали з “Бабою Єлькою” в експедицію, ніби приїхати в гості до рідної бабусі»,  каже продюсерка проєкту Олена Горобець.

Режисер проєкту  Катерина Мурована, оператори  Олександр Касьяненко, Павло Мазур,  музика  Максим Величко,  графіка — Олексій Сімонов, звукорежисер  — Юрій Коропалов.

fd495c1b 2ef8 472a 9172 21c4f00c7acb

Фото Олени Горобець

Читайте також: Кропивницький має про що розповісти Україні, – команда проєкту «Недалечко» про телекухню