20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Лікарі без кордонів: іноземні фахівці розпочнуть роботу зі спеціалістами з Кіровоградщини

СУСПІЛЬСТВО

Лікарі без кордонів: іноземні фахівці розпочнуть роботу зі спеціалістами з Кіровоградщини

284010383 318443727137423 8575904820736525177 n

Міжнародна організація невідкладної медичної допомоги Medecins Sans Frontiers – «Лікарі без кордонів» розпочала роботу в Кіровоградській області.

Організація реалізує численні проєкти у багатьох країнах світу.

Сьогодні у фокусі уваги й Україна, яка потребує гуманітарної та медичної допомоги.

Проєктний координатор Сонер Текдемір та представник організації з міста Кропивницький Наталія Шульга зустрілися з Гайворонським міським головою Романом Волуйком та його заступницею Юлією Пошенко, директором КНП «Центральна міська лікарня» Олександром Скрипником, а також з головою ГО «Молодь за чисте майбутнє» Оленою Шаповал та членкинею волонтерської групи громади Інною Стародуб.

Учасники зустрічі обговорили подальшу співпрацю у секторі охорони здоров’я, визначили обсяг та головні завдання у сфері надання переселенцям необхідної допомоги різних напрямків. Найближчим часом іноземні фахівці почнуть роботу з гайворонськими спеціалістами. Зокрема, увагу приділятимуть навчанню психологів. Адже працювати з людьми, які перебувають у кризових станах, стали жертвами війни або отримали психологічні травми від побаченого і пережитого, повинні кризові психологи, яких наразі в місті немає.

«Лікарі без кордонів» – це незалежна міжнародна медична гуманітарна організація. Наразі вона працює в більш ніж 70 країнах світу та об’єднує близько 24 тисяч волонтерів-лікарів.

 Читайте також: