29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Депутати міськради затвердили програми розвитку дрожнього господарства, ЖКГ та капітального будівництва

СУСПІЛЬСТВО

Депутати міськради затвердили програми розвитку дрожнього господарства, ЖКГ та капітального будівництва

Сьогодні, 20 липня, під час ІV засідання дев’ятої сесії Кіровоградської міської ради сьомого скликання депутати більшістю голосів затвердили ряд змін до раніше прийнятих рішень.

Зокрема, після перерви задля спецзасідання депутатської комісії з питань ЖКГ, внесено зміни та доповнення до рішень Кіровоградської міської ради від 17 січня 2017 року за № 762 «Про затвердження Програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки» та за № 763 «Про затвердження Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки». Після тривалих обговорень щодо внесення змін до рішення Кіровоградської міської ради від 23 лютого 2016 року за № 85 «Про затвердження Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об´єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення м. Кіровограда на 2016-2018 роки», рішення також було прийнято.

«Головне, щоб ми лобіювали інтереси громади. Школи треба ремонтувати, робити енергосанацію комунальних навчальних закладів», – наголосив міський голова Андрій Райкович.

На запитання депутата Сергія Капітонова, коли буде зроблено ремонти в зош № 29, керманич міста повідомив, що шатровий дах уже зроблено, протікань після дощів не буде, а далі – все за графіками.

Обговорення останнього питання довело, що освітні заклади накопичили останніми роками чимало проблем, які треба вирішувати негайно.

Депутат Олег Краснокутський попросив на майбутнє згадати й про будинок дитячої творчості, що на вул. Добровольського, можливо, за підсумками виконання міського бюджету за 9 місяців. 

«Спочатку обстеження, пропозиції, до слова, – й по наповнюваності закладу учнями,  а потім – ремонт», – зауважив Андрій Райкович.

Депутат Олескандр Цертій підкреслив, що він програму не підтримував і не голосував за неї.

Депутат Раман Колісниченко наголошував на тому, що треба навчитися лобіювати інтереси кожної людини й кожному навчальному закладу надавати матеріальну підтримку. Не називаючи конкретних фактів, він звинуватив «декого» в несправедливості. Він не підтримав програму  навіть після того, коли Андрій Равйкович запевнив, що жодної політики в розгляді «Програми капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об´єктів комунального господарства і соціально-культурного призначення м. Кіровограда на 2016-2018 роки» немає.

Депутат Валентина Яремчук запропонувала дати протокольне доручення на надати інформацію «на які округи пішли гроші». Міський голова запевнив, що це обов’язково буде зроблено.

Депутат Сергій Кріпак пояснив чому технічно складно порівну виділяти кошти на мікрорайони. Є першочергові проблеми, а є такі, що можуть зачекати, вважає він.

З ним не погодився депутат Ігор Волков, бо мовляв, на деяких округах «І кіт не валявся». Для цього мали б краще працювати всі депутатські фракції.