20квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Петрове: переможцям вручили грантові сертифікати на реалізацію проектів

СУСПІЛЬСТВО

Петрове: переможцям вручили грантові сертифікати на реалізацію проектів

У Петровому відбувся черговий етап районної програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа» - презентація проектів-переможців та вручення грантових сертифікатів.


У заході взяли участь представники громадських організацій, які отримали перемогу в конкурсі соціальних ініціатив, та керівництво району, повідомляється на офіційному сайті РДА.

Всього було представлено 18 проектів, які перемогли в різних напрямках, із 39 поданих на конкурс. Всі презентації цікаві, оригінальні й переконливі.

Презентуючи власні проекти, їхні керівники ґрунтовно пояснили, яку проблему вирішить реалізація того чи іншого проекту, які кошти і з яких джерел будуть залучатися та розповіли про етапи втілення в життя.

«Головним підсумком цього конкурсу звісно є те, що жителі громади дійсно долучилися до процесів соціально-економічного розвитку громади. Завдячуючи вам, активним і небайдужим, до кінця 2017 року в районі з’являться гарно і сучасно облаштовані паркові зони, дитячі та спортивні майданчики, медичне обладнання, музична апаратура. В школах будуть замінені вікна та придбане сучасне обладнання», - зазначив голова районної державної адміністрації Сергій Завалій.

Він нагадав, що ПрАТ «ЦГЗК» на реалізацію проектів-переможців програми «Майбутнє – спільна справа» виділив 500 тис.грн, і вже підписане розпорядження про виділення з районного бюджету коштів на співфінансування зазначених об’єктів, у сумі 300 тис.грн. 

"Більшість проектів поєднують вирішення низки проблем різних категорій населення, але тішить те, що багато з них буде реалізовано для дітей та молоді. Адже всі ми працюємо, аби наші діти жили краще", – зауважила голова районної ради Тамара Сакара. 

Директор департаменту зв’язків з громадськістю та регіонального розвитку м. Кривий Ріг та східних регіонів ПрАТ ЦГЗК Дмитро Мурашко повідомив, що керівництво ПрАТ «ЦГЗК» вирішило надати додатково ще 1 млн.грн на розвиток інфраструктури.

Усі переможці отримали грошові сертифікати.