20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Андрій Табалов: Статут громади — це не інструкція, а Конституція міста

СУСПІЛЬСТВО

Андрій Табалов: Статут громади — це не інструкція, а Конституція міста

Засідання робочої групи з питання підготовки проекту нової редакції Статуту територіальної громади міста Кропивницького пройшло під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова.

На розгляд членів робочої групи винесли пропозиції управлінь та відділів міськради до кількох розділів проекту Статуту. Удалося розглянути і проголосовати 45 із них.

Тривалі дискусії виникли між громадськими активістами та працівниками виконавчих органів ради стосовно положень, якими регламентується управління об'єктами права комунальної власності, бюджетний процес у місті та питання відкритості і прозорості у діяльності ради, поінформували в прес-службі міськради. 

Тож, вирішено створити кілька мікрогруп, на засіданнях яких - відшліфувати формулювання суперечливих розділів. 

"Момент недовіри до чиновників і чиновницької праці заважає громадським активістам абстрагуватися від особистостей чи якихось фактів повсякденної діяльності виконавчих органів. А тому при розробці окремих положень є намагання дуже детально виписати процедурні моменти. Але ж Статут — це не інструкція, а Конституція міста. Тим не менше, ми вирішили шукати прийнятні формулювання, а тому запропонували погодити тексти статей у форматі робочих мікрогруп, щоб на остаточне голосування винести узгоджені проекти обговорюваних сьогодні розділів проекту Статуту територіальної громади міста Кропивницького", - підсумував  засідання секретар міської ради Андрій Табалов

Чергове засідання робочої групи з питання підготовки проекту нової редакції Статуту територіальної громади міста Кропивницького пройде у серпні.