25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровоградщині всі учасники антитерористичної операції отримають земельні ділянки

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровоградщині всі учасники антитерористичної операції отримають земельні ділянки

accad2a090c040a9745154e8f13eedb7

Таку обіцянку озвучив заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев на зустрічі з представниками громадських організацій та об’єднань учасників АТО, що пройшла в облдержадміністрації за участі начальника Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області Ігоря Зінченка.

Учасникам АТО, котрі проживають на території Кіровоградщини, Держгеокадастр уже видав 9534 дозволи на розроблення проектів землеустрою для відведення землі, завершили процес оформлення у власність 5915 земельних ділянок, інформує офіційний сайт ОДА. 

За словами Ігоря Зінченка, трапляються непоодинокі випадки, коли військовослужбовці, отримавши необхідні дозволи на розробку проектної документації із землеустрою, з тих, чи інших причин, не доводять до кінця її оформлення та не отримують право власності на відповідну ділянку.

Представники громадських організацій та об’єднань учасників АТО вказали на зниження темпів передачі земельних ділянок військовослужбовцям, несвоєчасну видачу наказів тощо.

Керівник Держгеокадастру розповів, що сьогодні уповільнення процесів видачі наказів пов’язано із запровадженням нових правил управління землями сільськогосподарського призначення, що перебувають у державній власності. 

"Незважаючи на деякі ускладнення щодо надання у власність земельних ділянок у межах норм безоплатної приватизації, зарезервовані для учасників АТО ділянки зберігають свій недоторканий статус", – відзначив Ігор Зінченко та запевнив, що у четвертому кварталі поточного року відбудеться відновлення динаміки щодо надання земельних ділянок учасникам АТО.

Андрій Коломійцев підкреслив, що у Кіровоградській області розробляються та впроваджуватимуться дієві механізми безперешкодного та своєчасного отримання земельних ділянок учасниками АТО.