23квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Захисників України з Кропивницького відзначили державними нагородами

СУСПІЛЬСТВО

Захисників України з Кропивницького відзначили державними нагородами

76 2Відзначити День захисника України в кінотеатрі “Портал” зібралися представники обласної та міської влади, АТОвці з родинами, волонтери, активісти.

Вітаючи вояків зі святом, міський голова Андрій Райкович побажав кожному наснаги, витримки та мужності у боротьбі із ворогом, інформує прсе-служба міськради.

"У переліку державних свят День Захисника України набуло особливого значення. Кожен кропивничанин цінує своїх захисників, які протягом всієї нашої нелегкої історії боронили власну державність та незалежність. Ми завжди були мирною нацією, але так склалося, що в нашій історії жодне покоління не прожило так, щоб не відстоювати свободу рідної землі. Я переконаний, що ми переможемо, бо ми понад усе прагнемо свободи та незалежності", — відзначив Андрій Райкович.

77 2

Відзнакою Президента України — медаллю “За гуманітарну участь в антиретористичній операції” міський голова нагородив волонтерів Кропивницького: Володимира Муравйова, Наталію Салімову, Юрія Чорного, Андрія Фоменка, Олександра Янчука,  Павла Кучеренка та Олександра Данілова, який багато зробив як волонтер, але зовсім нещодавно загинув, тож нагороду з рук міського голови отримала його матір.

74 2Також, за особистий внесок у справу захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, цінним подарунком від міського голови були нагороджені учасники АТО.  Наручний годинник Андрій Райкович вручив Віталію Петрику, інспектору роти № 4 батальйону Управління патрульної поліції міста Кропивницького та Дмитру Пономаренку, заступнику командира військової частини А 1840.

По завершенню офіційної частини присутнім дарували свої таланти актори Кіровоградського академічного музично драматичного театру імені Марка Кропивницького та співаки Кіровоградської обласної філармонії.