26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Служба автомобільних доріг Кіровоградщини нагадує: триває Тиждень безпеки руху

СУСПІЛЬСТВО

Служба автомобільних доріг Кіровоградщини нагадує: триває Тиждень безпеки руху

На Кіровоградщині, як і в усій Україні, триває Тиждень безпеки руху, що з 2011 року проголошений  Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2011-2020 рр.

6591Протягом семи днів Служба автомобільних доріг області активно сприятиме зміцненню транспортної дисципліни на дорогах загального користування та активізує роботи з підвищення рівня безпеки дорожнього руху, інформують у прес-службі САД.

Дорожники щоденно протягом року працюють з пріоритетом на безпеку. Це і виконання аварійного ямкового ремонту на тих дорогах, які поки що чекають ґрунтовних робіт, і оновлення дорожніх знаків, нанесення розмітки, встановлення та оновлення штучних споруд, утримання в належному стані узбіч та ще ряд малопомітних, але таких важливих заходів.

Станом на початок листопада на замовлення Служби автодоріг встановлено та замовлено 1509 знаків, 1960 напрямних стовпчиків, влаштовано 39 пологих з’їздів, відремонтовано 1,9 кілометрів штучного освітлення, вирубано 59,7 км порослі та облаштовано 115 майданчиків для відпочинку. Крім того, завершується поточний середній ремонт на кількох дорогах одночасно, будівництво нової дороги – обходу Знам’янки, що розвантажить місто і знизить аварійність, а також до грудня повинні повністю завершити ремонт шляхопроводу в Олександрії.

Щоб знизити рівень аварійності Служба регулярно моніторить синоптичну ситуацію в області та видимість на дорогах і про надзвичайні погодні явища повідомляє користувачам доріг через офіційну веб-сторінку та на через сторінку у Фейсбуці.