18квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Українці святкуватимуть Різдво двічі: 25 грудня і 7 січня

СУСПІЛЬСТВО

Українці святкуватимуть Різдво двічі: 25 грудня і 7 січня

7322

Народні депутати підтримали законопроект № 5496 про святкування Різдва двічі - 25 грудня та 7 січня, але виключили зі святкових днів 2 травня.

За це проголосувало 238 народних обранців, інформує "Українська правда".

Голова комітету з питань соцполітики Людмила Денисова перед початком голосувань зазначила, що комітет розглянув дану пропозицію нардепів і підтримує його.

"Комітет звернув увагу, що є країни, які двічі святкують Різдво - Білорусь, Молдова, Ліван та Албанія. Тому ми теж можемо святкувати його і 25 грудня і 7 січня. Але при цьому в проекті трудового кодексу, який майже прийнятий у цілому, є пункт про виключення 2 травня як святкового, неробочого дня. Думаю, це було б правильно", - сказала Денисова.

Більшість представників від фракцій висловили підтримку за дану зміну, підкресливши, що таким чином Україна стане більш "європейською".

"Ми не нав'язуємо церквам, як і коли відзначати свої релігійні свята, але перехід на святкування Різдва за більш новим і точним Григоріанським календарем, 25 грудня, ознака європейськості", - сказала нардеп від партії "Самопоміч" Ірина Подоляк.