25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Другий етап конкурсу з відбору адвокатів безоплатної допомоги триває у Кропивницькому

СУСПІЛЬСТВО

Другий етап конкурсу з відбору адвокатів безоплатної допомоги триває у Кропивницькому

IMG 4747

11-12 січня на базі обласного управління юстиції проходить другий етап конкурсного відбору адвокатів, які залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги соціально незахищеним верствам населення.

Індивідуальні співбесіди з претендентами проводять члени комісії – представники суддівського корпусу, вищих навчальних закладів, адвокатської спільноти, центрів із надання безоплатної правової допомоги та обласної юстиції. 

«У Кропивницькому в індивідуальних співбесідах братимуть участь 30 адвокатів. Після їх успішного проходження вони отримають змогу розпочати виконання своїх прямих обов’язків. Кошти за надання послуг правозахисники отримуватимуть від держави, згідно з чинним законодавством. Варто відзначити також і те, що оплата праці може підвищуватися, зважаючи на рівень складності справи та час роботи правозахисника. Завдяки цьому амбітні адвокати є мотивованими в тому, щоб допомагати у вирішенні складних життєвих ситуацій соціально вразливим верствам населення», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Цієї думки притримується й одна з учасниць співбесіди Олександра Калінка-Бондар: «Упродовж п’яти років я займаюся наданням правової допомоги, мабуть, найбільш незахищеним представникам суспільства – дітям, позбавленим батьківського піклування. Вважаю, що робота в системі з надання безоплатної вторинної допомоги допоможе одночасно реалізувати всі свої альтруїстичні наміри, а також забезпечити доступ кожного громадянина, незалежно від його соціального статусу чи віку, до справедливого правосуддя». 

Довідково:  На конкурсі можуть бути присутні журналісти, громадські активісти та всі інші зацікавлені особи. Під час індивідуальних співбесід члени комісії визначатимуть рівень комунікабельності, ділової активності та професійних навиків претендентів.

Прізвища переможців будуть відомі 1 лютого 2018 року.