19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Кропивничани можуть поборотися за 16 тисяч і виграти туристичну поїздку

СУСПІЛЬСТВО

Кропивничани можуть поборотися за 16 тисяч і виграти туристичну поїздку

З 1 по 28 лютого в Україні триватиме конкурс «Підтримай Вікімандри українською».

Його мета – наповнення інформацією вільного ілюстрованого онлайн-путівника довідковою інформацією про подорожі українською та іншими мовами.

Вікімандри – один із проектів фонду Вікімедіа, найвідомішим проектом якого є всесвітньо відома вільна енциклопедія Вікіпедія, повідомили у відділі культури і туризму міської ради Кропивницького.

У конкурсі можуть взяти участь усі охочі. Завдання конкурсантів – створювати нові та поліпшувати статті у Вікімандрах українською мовою, а також створювати нові статті про Україну у Вікімандрах іноземними мовами. Учасники мають бути зареєстрованими у Вікіпроектах (зробити це можна за посиланням у правому верхньому куті).

10022 368x264 2Призовий фонд конкурсу становить 16 тисяч гривень. Головний приз – туристична поїздка в межах України. Ті, хто посяде із 2 по 10 місце у загальному заліку, отримають сертифікати в онлайн-магазинах на туристичне, велосипедне приладдя тощо.

Організатори конкурсу вважають, що проведення конкурсу «Підтримай Вікімандри українською» дасть можливість поділитися своїми враженнями з мандрівниками та підготуватися до нових мандрівок, а головне – створити якісний контент про куточки України й одночасно доповнити вільний путівник українською мовою.Детальніше з регламентом конкурсу можна ознайомитися за лінком:

http://uk.wikivoyage.org/wiki/Вікімандри:Конкурс_«Підтримай_Вікімандри_українською»

Приклади оформлення статтей про міста, маршрути, аеропорти: http://uk.wikivoyage.org/wiki/На_Говерлу_і_Прутецькі_водоспади,

http://uk.wikivoyage.org/wiki/Київ,

http://uk.wikivoyage.org/wiki/Мехіко_(аеропорт).

Перед написанням статті необхідно ознайомитися з матеріалами на сторінці http://uk.wikivoyage.org/wiki/Вікімандри:

Довідка.З пропозиціями щодо співпраці та запитаннями звертатися до організаційного комітету конкурсу: //Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">http://Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.