27квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Молодшого лейтенанта Aндрія Беспaлого посмертно нагородили орденом «Зa мужність»

СУСПІЛЬСТВО

Молодшого лейтенанта Aндрія Беспaлого посмертно нагородили орденом «Зa мужність»

Сьогодні під чaс п'ятого зaсідaння десятої міської рaди Кропивницького орденом «Зa мужність» посмертно нaгородили зaгиблого в зоні AТО військовослужбовця Aндрія Беспaлого.

10249 368x264 2

Міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов нагороду вручили батькові героя – кадровому військовому у запасі Івану Беспалому.

«Це непоправна для родини втрата. Але пам’ятайте, що ми ніколи не за будемо про подвиг вашого сина Андрія. Дякуємо вам, що виховали захисника, патріота, справжнього героя», – сказав очільник міста під час вручення відзнаки.

10247 1200x800 2Довідково: Молодший лейтенант, заступник командира роти вогневої підтримки 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї бригади Андрій Безпалий, позивний «Палич», загинув під час переслідування ворожої ДРГ поблизу селища Невельське Ясинуватського району Донецької області 16 жовтня минулого року. Воїн дістав смертельні поранення внаслідок підриву на міні з «розтяжкою». 

До війни з російськими окупантами Андрій мешкав у селищі Новому. Випускник  Кіровоградського машинобудівного коледжу, який закінчив за фахом "інженерна механіка та машинобудування". До фанатизму захоплювався риболовлею, займався цією справою професійно, неодноразово виступав суддею на змаганнях з цього виду спорту. 

Спочатку Беспалов мобілізувався на фронт добровольцем у серпні 2014 року. з часом служив за контрактом у в/ч В2701. Сам попросився на передову. 

«За його плечима більше трьох років війни та шлях від солдата до офіцера. Під його ногами завжди була стежка вірної присязі людини», – писав про Андрія у Facebook  волонтер Ян Осока.  За його словими, Андрій Беспалов зовсім трохи не дочекався на звання лейтенанта.