24квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому планують питання реконструкції набережної обговорити на депутатському дні

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому планують питання реконструкції набережної обговорити на депутатському дні

У найближчих планах міської ради Кропивницького – проведення дня депутата, присвяченого питанню реконструкції набережної Інгулу. 

На цьому під час сьогоднішнього пленарного засідання десятої сесії наголосив секретар міської ради Андрій Табалов.

Днем раніше він на своїй сторінці у Facebook  повідомив «кілька слів про ініціативу реконструкції набережної р.Інгул».

27972760 10204191274857642 1503307187057089464 n«Радий, що в місті з’явилося багато тих, хто підтримує це питання й турбується про те, як відбуваються підготовчі роботи до його втілення. Але поряд з цим чомусь кожен бачить в цьому свою заслугу й змагається за ідейну першість. У ЗМІ замість конструктивних пропозицій публікують звинувачення на мою адресу в намаганні призупинити процес.

Тож поінформую задля об’єктивності.

Я особисто доклав усіх зусиль, щоб проект реконструкції не був виключений з програми «Громадський бюджет-2018» через не зовсім прозорий процес голосування. Я відстояв цю ініціативу. Набережна дійсно має бути окрасою міста. Саме тому, пункт про її реконструкцію був одним з головних у моїй передвиборчій програмі.Продовжую працювати й надалі. Вже дав доручення апарату управління ради організувати й провести депутатський день з цього питання, запросити на захід усіх можливих спеціалістів, краєзнавців, урбаністів, громадських діячів, депутатів...
У нас вже є проект реконструкції, який треба обговорити і чітко визначити, якою буде набережна. Запрошую усіх бажаючих взяти участь.

Про дату й час повідомлю згодом», – йдеться у повідомленні. 

Як відомо, проект реконструкції Набережної переміг серед великих проектів Громадського бюджету. Нині у міській раді вирішили реконструювати не частину, а всю набережну. Відповідно, потрібно відкоригувати громадську ініціативу, розширити її.

Присутніми на анонсованому депутатському дні, вважає Андрій Табалов, мають бути не лише самі обранці, а й архітектори та представники громадськості.