19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому готується до реалізації низка важливих проектів

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому готується до реалізації низка важливих проектів

У 2018-му міська влада планує розпочати реалізацію низки важливих проектів. Розробити їх слід максимально якісно і в стислі терміни. Нинішнього року міська влада планує розпочати реалізацію низки важливих проектів. Розробити їх слід максимально якісно і в стислі терміни. 

На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович, інформує прес-служба міськради.

«Необхідно реконструювати площу Героїв Майдану, поновити плитку, розробити загальну концепцію вигляду площі.  Зробити проект ми повинні не пізніше, ніж у квітні. Також важливий об’єкт – набережна. Є вже гарні ескізні проекти її реконструкції, передбачені відповідні кошти у міському бюджеті. Ось тепер нехай ті лобісти, які роблять на цьому політику, займаються популізмом, зроблять конкретну справу – залучать кошти і з державного бюджету.  Особливу увагу слід приділити центру надання соціальних та адміністративних послуг. Він надзвичайно важливий для громади. Торік ми затягли з розробкою проекту, не використали передбачені кошти, с великими труднощами вдалося їх перенести на нинішній рік. Цього року держава нам виділила 18 мільйонів гривень, тож слід поставитися до виконання цього завдання дуже відповідально. Також у планах створення так званої музейної площі, треба подумати, як реконструювати фонтан, аби він працював. Будівельні роботи на цьому об’єкті маємо розпочати не пізніше, ніж через місяць», – підкреслив очільник  міста. 

Найближчим часом, переконаний він, необхідно підготувати всі відповідні документи та направити їх до міністерства культури щодо долі скверу Слави. Стела – в аварійному стані, сам сквер – занедбаний.

Ще один об’єкт – пам’ятник Тарасові Шевченку. Про капітальну реконструкцію в даному випадку не йдеться, але потрібно поновити тротуарну плитку, клумби, взагалі навести лад на прилеглій території.