20квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Дегазація сміттєзвалищ: новий екологічний проект у Кропивницькому

СУСПІЛЬСТВО

Дегазація сміттєзвалищ: новий екологічний проект у Кропивницькому

В обласному центрі розпочалися роботи над проектом дегазації міського полігону твердих побутових відходів. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час прес-конференції у міській раді.

16 2

«ТОВ «Екостайл» останнім часом активно розвиває технічну систему переробки сміття. Чергова ініціатива підприємства – покращити екологічну ситуацію на території міста, адже дегазація сміттєзвалищ дозволяє знешкодити гази, що провокують виникнення парникового ефекту», – зазначив заступник міського голови.

Пошуки інвестора для реалізації проекту тривали понад два роки. За інформацією заступника директора підприємства Тетяни Мартовіцької, свою згоду на інвестування екологічної програми дали дві компанії – українська «ЛНК» та англійський інвестиційний холдинг Rich Holding England. Термін технічної реалізації проекту складатиме близько 10 місяців, обсяг інвестиції оцінюється в півтора мільйона євро.

Попередньо, потужність електростанції, яка перероблятиме біогаз з полігону в електроенергію встановлена на рівні 600 кВт, що дозволить за рік виробити до 4,8 мільйонів кВт/год електроенергії, яка піде на енергетичні потреби міста.

«Утилізуючи біогаз, ми вирішуємо екологічну проблему, покращуємо систему  енергопостачання в регіоні та забезпечуємо роботою місцеві будівельні компанії», – пояснив директор компанії «ЛНК» Володимир Баннов.

Тож у нашого міста з’явилися всі шанси увійти до першої десятки міст України, де полігон для переробки та захоронення твердих побутових відходів обладнають системою дегазації.

http://www.kr-rada.gov.ua