16квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Андрій Табалов: Створення наглядових рад у Кропивницькому містить нюанси з ознаками конфлікту інтересів

СУСПІЛЬСТВО

Андрій Табалов: Створення наглядових рад у Кропивницькому містить нюанси з ознаками конфлікту інтересів

Питання створення наглядових рад при комунальних підприємствах стало однією з головних тем обговорення під час зустрічі секретаря міської ради Кропивницького Андрія Табалова з представниками коаліції громадських організацій «Рада експертів».

20 3

«Сьогодні створення наглядових рад містить нюанси з ознаками конфлікту інтересів. Зокрема, не прописані чітко питання оплати праці їх членів. Виходить, що свою зарплату вони мають узгоджувати з керівниками підприємств і одночасно контролювати їхню діяльність? Складною для визначення і достатньо суб’єктивною буде і визначення таких характеристик незалежних членів наглядових рад, як добропорядність, бездоганна ділова репутація», – наголосив секретар міської ради. 

У свою чергу, члени коаліції «Рада експертів» звернули увагу на низьку ефективність, з їх точки зору, ряду комунальних підприємств у Кропивницькому, збитковість у діяльності, непрозорість призначення їх керівників, безконкурентний доступ до користування комунальним майном і надання послуг і підкреслили, що на утворені наглядові ради покладалася надія на ефективний контроль, аналіз і своєчасні рекомендації щодо ліквідації збиткових підприємств.

http://www.kr-rada.gov.ua