26квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Андрій Табалов: Проблемні питання керівництво Кропивницького поступово вирішить

СУСПІЛЬСТВО

Андрій Табалов: Проблемні питання керівництво Кропивницького поступово вирішить

5b334f4afba228683905eab7a2bc24d8

Учора, 26 червня, ввечері пройшла зустріч мешканців ОСББ «Переможець-21» з вулиці Жадова з міським головою Андрієм Райковичем, його заступником Олександром Мосіним, секретарем міської ради Андрієм Табаловим, керівниками управлінь.

Від імені мешканців двох сусідніх будинків голова управління ОСББ Тетяна Джулай перерахувала першочергові завдання, які потрібно виконати в рамках благоустрою. Вона наголосила на шести основних пунктах: реконструкція ливневої каналізації, зміна водостічної системи,  заміна труб у підвалах, переміщення сміттєвих контейнерів, відключення будинків від централізованого опалення та асфальтування внутрідворової дороги.

6f534916bdad136e77a1d2580f8e684b

«Через двір іде магістральна каналізація. Щойно вона забивається, то вода стоїть у каналізаційних люках, а потім у підвалах будинків. Пропонуємо її переобладнати. Також нас хвилює централізоване опалення.  Ми не можемо його відключити через поліклініку на першому поверсі будинку. Квартири ж наших мешканців на 90 відсотків обладнані системами індивідуального опалення. Просимо вас надати нам допомогу у вирішенні проблем», – наголосила Тетяна Джулай.

Також за словами мешканців будинку, протягом 30 років тут не асфальтували прибудинкову територію.

Міський голова доручив заступнику і керівникам відповідних структурних підрозділів розглянути  порушені питання та зазначив, що протягом двох тижнів він дізнається, що саме робити з опаленням. Протягом липня людям пообіцяли поліпшити систему водовідведення.

Дотримання санітарних норм при установці сміттєвих контейнерів, боротьба з гризунами, брак турніків для молоді. Під час зустрічі мешканців цікавили й такі питання. 

«Поряд із територією нашого ОСББ – дитячий садок, на території якого є вільна ділянка, нею не користуються багато років поспіль. Чи можна там зробити спортивний майданчик? Адже нашим дітям немає де займатися спортом  поряд із будинками, вони змушені ходити кудись», – поцікавилася мешканка будинку Вікторія Маковій.

Мешканці цікавилися також, чи можна продовжити маршрут таксі № 15 до Жадова. Тому що більшість із них йде на зупинку на Попова, а це не дуже зручно.

87c1886ec519e68b9b2e5adae58e4faa

«Вважаю,що зустріч пройшла конструктивно. Дякую всім за діловий підхід: люди по пунктах прописали свої вимоги до влади. Усі ці проблемні питання керівництво міста поступово вирішить. Переконаний, що саме завдяки такій комунікації влада і містяни краще розумітимуть одне одного», – додав Андрій Табалов.