29березня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО У Кропивницькому рятують одне із найстаріших дерев міста

СУСПІЛЬСТВО

У Кропивницькому рятують одне із найстаріших дерев міста

Сьогодні, 09 серпня, працівники комунального підприємства «Благоустрій» розпочали комплекс  заходів, направлених на збереженню пошкодженої під час негоди катальпи на площі Героїв Майдану.

09 18

Наразі фахівці підприємства здійснюють санітарну обрізку сухих гілок. Оскільки катальпам уже кілька десятків років, у їхніх стовбурах утворились дупла. Тому наступними кроками для покращення санітарного стану дерев стане очищення пустот у деревині від гнилих решток, антисептична обробка та закриття отворів, щоб убезпечити стовбур рослини від потрапляння вологи, яка може стати причиною подальшого руйнування дерева.

«Після обробки дупел залізним або мідним купоросом, ці отвори будуть закриті, щоб туди не потрапляла волога, і надалі ця деревина не руйнувалась. Для катальп, які мають аварійний нахил, будуть облаштовані спеціальні естетичного вигляду  підпорки, щоб такі гілки не пошкодилися від власної ваги і не несли загрози життю і здоров’ю кропивничан», – повідомив головний інженер КП «Благоустрій» Віктор Івашина й запевнив, що підпорки для аварійних гілок будуть встановлені вже до кінця тижня.

http://www.kr-rada.gov.ua