25квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО На Кіровогращині з початку року дванадцять робітників травмувалися, один із них – смертельно

СУСПІЛЬСТВО

На Кіровогращині з початку року дванадцять робітників травмувалися, один із них – смертельно

На гірничодобувних підприємствах з початку року зафіксовано дванадцять випадків загального травматизму проти семи за аналогічний період 2017 року.

otkrutka OPPB 700x500Трапилося і травмування зі смертельним наслідком, тоді як минулоріч обійшлося без смертельних травм. Так, на ТОВ ВКФ «Велта» працівник отримав травму через падіння вагона. Потерпілий помер у лікарні. Про це повідомили в управлінні Держпраці у Кіровоградській області

На ТОВ «Елгран», ТОВ «Бантишівський щебінь», ТОВ «Заваллівський графіт» працівники травмувалися при роботі на верстаті по розпилюванню каменю, під час падіння на даху залізничного вагону внаслідок ураження електричним струмом та через зміщення труби. На Новокостянтинівській шахті ДП «Схід ГЗК» виробничі травми сталася внаслідок падіння з драбини та контакту з металевим канатом, на Інгульській шахті державного підприємства – внаслідок дорожньо-транспортної пригоди під час доставки працівників на роботу та під час закидання самостава, на Смолінській шахті – через падіння працівника.

На підприємствах – низька організація і недостатній контроль з боку відомчого нагляду щодо забезпечення безпечного ведення робіт, а особливо – попередження виникнення небезпечних ситуацій. Найбільше працівники травмуються через організаційні причини (55 %), психофізіологічні – 36%; технічні – 9%.

Фахівці управління Держпраці наголошують, що у разі необхідності вони готові надати дорадчу допомогу.