23квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Міжнародні домовленості допоможуть вирішити проблеми пасажироперевезень у Кропивницькому

СУСПІЛЬСТВО

Міжнародні домовленості допоможуть вирішити проблеми пасажироперевезень у Кропивницькому

Реалізація нового проекту дозволить завершити реформування системи пасажироперевезень у Кропивницькому.

13 22

Про це повідомив міський голова Андрій Райкович під час робочої поїздки в Києві.

Сьогодні, 13 вересня, очільник міста та директор КП «Електротранс» Олександр Луценко  в центральному офісі ЄБРР, підписали угоду про підготовку кредитного фінансування проекту для Кропивницький у сфері екологічного транспорту із директором відділу муніципальної та екологічної інфраструктури Європейського банку реконструкції і розвитку Сюзан Гоеранссон, яка прибула із Лондона. 

Концептуально, реалізація проекту полягає в модернізації тягових підстанцій, оновленні контактної мережі (тягові підстанції і мережі були побудовані в 70-х роках) та у придбанні сучасних тролейбусів з автономним ходом.

«Ця угода – результат наполегливої роботи департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій спільно с управлінням транспорту та зв'язку міської ради Кропивницького. Втілення в життя такого проекту дасть можливість містянам зручно, якісно і недорого дістатися будь якої точки нашого міста», – зазначив Андрій Райкович.

Активна робота з консультантами ЄБРР та розробка всієї необхідної документації для організації кредитування необхідного для міста проекту триватимуть і надалі. 

Разом із кредитними коштами, угода передбачає надання місту грантових коштів від європейського співтовариства.

http://www.kr-rada.gov.ua