19квітня2024

ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Думка громади не цікавить олександрійську місцеву владу

СУСПІЛЬСТВО

Думка громади не цікавить олександрійську місцеву владу

Олександрійська міська рада – єдина у Кіровоградській області, де реалізація права на складення та надання електронних петицій не реалізована. 

11 15

Про це повідомляють «Олександрійські новини».

У переліку популярного для створення петицій сайту «Єдина система місцевих петицій», створеного на грантові кошти Євросоюзу, відсутня тільки Олександрія. 

Решта міст обласного значення підключені до системи: Кропивницький, Знам’янка, Світловодськ. Окрім того під’єднані Бобринецька,Світловодська, Петрівська районні ради (найближчий сусід Олександрійщини) і Кіровоградська.

В Олександрійській міській раді єдиний документ, який частково торкається питання внесення електронних петицій та їх існування – лише побіжна згадка у тексті регламенту Олександрійської міської ради, де у статті 36 зазначено, що порядок денний сесії ради може формуватися, у тому числі з пропозицій, внесених у порядку місцевих ініціатив та громадських слухань, електронних петицій.

Довідка:

Електронна петиція є одним з інструментів електронної демократії. Відповідно до Закону України «Про звернення громадян», петиція – це особлива форма колективного звернення громадян, викладені в письмовій або усній формі пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги.

Е-петиції створюють можливість створення позитивного діалогу між громадянами та владою.

http://alnews.com.ua