25квітня2024

ГАРЯЧІ
ГОЛОВНА СУСПІЛЬСТВО Для реконструкції водних мереж області Кіровоградщина візьме кредит у Світовому банку

СУСПІЛЬСТВО

Для реконструкції водних мереж області Кіровоградщина візьме кредит у Світовому банку

19 8Учора, 18 жовтня, у Кропивницькому пройшло чергове засідання Громадської ради, де обговорювали питання  підняття вартості тарифу в 2019 році на водовідведення та водопостачання по місту й області.

У зустрічі взяли участь представники облдержадміністрації, профспілок, громадської ради та активісти міста.

Під час засідання повідомили, що Кіровоградська обласна рада прийняла рішення щодо отримання кредиту від Світового банку на реконструкцію водної мережі області.

«Сьогодні вся система зношена та дірява, і ми про це знаємо, адже вже не перший рік працюємо. І все йде до погіршення ситуації. Не може бути поліпшення без вкладання коштів. Саме тому обласна рада й прийняла рішення про кредит Світового банку.  Причина – ні область, ні держава не мають необхідних на реконструкцію мільярдів», – повідомив генеральний директор обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик.

Керівник водоканалу також зазначив, що він – проти підвищення тарифів. Але громада повинна  усвідомлювати, що комунальне підприємство, на якому працюють понад тисяча працівників, має сплачувати зарплату, податки, за електроенергію, купувати паливно-мастильні матеріали та здійснювати аварійні ремонти на мережах, яким уже понад сорок років.

Роман Ілик поінформував присутніх про статті видатків і що саме входитиме до складової нового тарифу.  Він наголосив, що крім збільшеної заробітної плати працівників (а рівень мінімальної зарплати наступного року зростатиме), нової вартості на реагенти та інших, наступного року з’явиться ще й пункт «Погашення кредитної ставки Світовому банку».